DSC01188

RECOOP NEPAL – Primers voluntaris a Tupche, Nuwakot

ECOARQUITECTURA – AUTOCONSTRUCCIÓ – ARQUITECTURA SOCIAL
Autor: RECOOP NEPAL (Terram, Moviment Nòmada i Nousol)

Projecte de Cooperació Internacional “Reconstrucció de la Chandeswory Blind Hostel” (Actuació 1 del projecte RECOOP NEPAL). Projecte realitzat en col·laboració amb: Petit Mon (Sano Sansar), ART 23, ABARI, Acció Solidaria i Logística i el grup de rescat EREC.

Descarreguet la presentació del projecte en PDF [CAST] Presentación del proyecto de Reconstrucción de la Chandeswory Blind Hostel

Després de molts mesos de dur treball de despatx a Katmandú i malgrat les dificultats logístiques per la falta de combustible, el passat diumenge 9 de Novembre vam poder finalment, desplaçar-nos fins a Tupche, Nuwakot amb un primer grup de voluntaris.

Entre els nostres objectius prioritaris estava realitzar diferents reunions amb els representats de la escola, poble y ONGs o associacions locals. Vam poder presentar-los el projecte en busca de la seva aprovació i sobretot el seu recolzament i col·laboració com a contrapart. Estem molt contents perquè la resposta per part de la gent local va ser molt bona. Hem establert sinergies molt positives, a més de amb els representats de la escola, amb la associació de dones, i altres grups locals i enginyers.

Alhora, els voluntaris es quedaran en el poble un total de 3 setmanes. Durant aquest temps hauran de realitzar diferents tasques prèvies al inici de les obres. Finalitzar tasques d’enderrocament dels antics edificis, neteja i desbrossa de la parcel·la i sobretot construir el cobert de bambú que serà la seu del Training Center. El Training Center serà el punt neuràlgic de la cooperació, el nostre taller de treball però sobretot un centre d’aprenentatge per els vilatans i en un futur el seu propi negoci cooperatiu.

En ell hi produirem els BTC (Blocs de Terra Comprimida) que utilitzarem per els murs dels edificis que reconstruirem, ensenyarem la seva tècnica i aplicació, demostrarem com tractar i utilitzar el bambú, senzilles tècniques antisísmiques a partir dels materials locals i un llarg etcètera que poc a poc anirem desentranyant.

Pedalejant per la falta de combustible però sembla que tot arranca, esperem que poc a poc ens permetin fer la nostra feina i per fi començar a materialitzar tants mesos de dedicació

Dhanyabad

Please follow and like us:
1

Leave a Comment