Imatge per difondre la campanya de Donacions Solidaries

Nepal SOS – Campanya de recollida de fons

Imatge per difondre la campanya de Donacions Solidaries
ECOARQUITECTURA – AUTOCONSTRUCCIÓ – ARQUITECTURA SOCIAL
Autor: Terram, Nousol i Moviment Nòmada

La societat occidental és bombardejada diàriament amb desenes de notícies de tot el món. Tots sabem que els conflictes i les problemàtiques internacionals són portada als noticiaris només durant un curt període de temps, després passen a un segon o tercer terme i fins i tot són ignorats. El terratrèmol de Nepal que va commocionar i mobilitzar a la comunitat internacional les setmanes immediatament posteriors, pot semblar ja una cosa del passat. RES MÉS LLUNY DE LA REALITAT! La situació a les zones més afectades del Nepal contínua essent molt crítica i trigarà molts anys a recuperar la normalitat. Fins ara, gràcies als cooperants i a les donacions particulars, s’ha fet molta i molt bona feina centrada en l’ajuda humanitària més immediata: aliments, medicaments, atenció sanitària, construccions d’emergència, etc. Un nou repte encara més gran, comença ara! Cooperar amb la reconstrucció del país. En moltes poblacions rurals al voltant del 90% de les cases han quedant inhabitables, un altíssim percentatge de les escoles han col·lapsat o es troben greument afectades, milers de persones viuen en refugis d’emergència o en camps de desplaçats en condicions deplorables. Les desgràcies personals i la misèria són només la punta de l’iceberg. Moltes regions del Nepal eren pobres abans del terratrèmol i ho seguiran sent per molt de temps. Som molt conscients de les nostres limitacions, no podrem solucionar totes les problemàtiques d’aquest país, ni podrem arribar al 100% de la població, però amb la vostra ajuda podrem fer que la vida de moltes persones millori poc a poc, dia a dia.

“El nostre objectiu no és fer-los-hi la feina sinó ajudar-los a que ells mateixos la puguin fer.” La reconstrucció no pot ser entesa com un acte de caritat. No podem reconstruir totes les cases, no podem esclavitzar a la gent a dependre de materials com el formigó o l’acer en zones on els accessos per carretera són molt precaris o inexistents. Hem de dotar-los dels mitjans tècnics i els coneixements necessaris perquè amb els materials locals de que disposen i la arquitectura tradicional que coneixen, puguin construir edificacions capaces de suportar un nou terratrèmol i s’evitin pèrdues personals i materials. Les escoles afectades dels nuclis rurals són un escenari ideal per centrar les nostres actuacions. Aquests centres educatius normalment aglutinen els infants de les poblacions pròximes. Amb la reconstrucció d’aquests edificis no només estarem aportant la nostra ajuda a tota la comunitat, sinó que els sistemes i la tecnologia que hi apliquem podran servir d’exemple per que els nepalesos aprenguin com poder-ho reproduir als seus habitatges.

Aquest propòsit no serà possible sense els mitjans logístics, econòmics i de personal apropiats. Per aquest motiu, avui donem el tret de sortida a una primera campanya de recollida de fons que ens ha de permetre tirar endavant els projectes arquitectònics i constructius que ja estem elaborant.

La campanya que iniciem vol arribar a tots els sectors de la població i per això obrim diferents vies de recaptació on tothom pugui col·laborar dintre de les seves possibilitats.

Pòster informatiu sobre la campanya de recollida de fons

Pòster informatiu sobre la campanya de recollida de fons

Guardiola Solidària:

Volem omplir tots els pobles de Catalunya amb les Guardioles Solidàries per a la reconstrucció del Nepal. Cada cèntim compta i a quanta més gent arribem a Catalunya, a més gent podrem ajudar al Nepal. El propòsit és que totes aquelles persones que tinguin ganes de col·laborar amb nosaltres s’encarreguin de repartir i gestionar un nombre determinat d’aquestes guardioles, distribuint-les pels establiments del seu barri, poble o ciutat. Qui estigui interessat a gestionar algunes d’aquestes guardioles ens pot enviar un e-mail a recoop.nepal@gmail.com (assumpte: guardiola Nepal) i li facilitarem els pòsters de la campanya i tota la informació necessària.

Mostra del pòster per la Guardiola Solidaria

Mostra del pòster per la Guardiola Solidaria

Donació Solidària:

Hem habilitat un número de compte de Triodos Bank d’una de les nostres ONG (Nousol), exclusivament per al projecte de Nepal. D’aquesta manera tothom que vulgui, podrà fer les seves donacions en qualsevol moment. La intenció es inundar la xarxa amb la difusió d’aquesta campanya. Pots col·laborar amb nosaltres posant la imatge de la campanya al fons del teu Facebook. Les donacions les podeu realitzar al número de compte:

ES08 1491 0001 2420 7057 1126 – Concepte: Donació Nepal + Vostre nom (Opcional)

Imatge per difondre la campanya de Donacions Solidaries

Imatge per difondre la campanya de Donacions Solidaries

Empresa Solidària:

Totes aquelles empreses sensibilitzades socialment que vulguin col·laborar amb nosaltres poden fer també les seves donacions al número de compte anterior. Per les empreses interessades oferim la possibilitat de fer difusió de la seva aportació des de les nostres xarxes socials. Al final de la campanya imprimirem una pancarta amb els logotips de totes les empreses participants que fotografiarem juntament amb les construccions on participin els nostres col·lectius. Podeu fer les vostres propostes i consultes al e-mail recoop.nepal@gmail.com (assumpte: empresa Nepal)

Esdeveniment Solidari:

Necessitem associacions, col·lectius juvenils, ajuntaments o persones individuals que pugin organitzar esdeveniments solidaris on es destinin una part dels beneficis a aquesta campanya de recollida de fons. Ara que ve l’estiu, cada cuca viu, les festes majors, les barraques, els concerts i els esdeveniments culturals i juvenils seran una oportunitat excel·lent per aquest propòsit. Nosaltres ens podem encarregar de la maquetació amb la imatge de la campanya i la difusió des de les nostres xarxes socials. Qualsevol proposta serà benvinguda. Podeu contactar amb nosaltres a recoop.nepal@gmail.com (assumpte: esdeveniment Nepal)

Model 1 Pòster per els Esdeveniments Solidaris

Model 1 Pòster per els Esdeveniments Solidàris

Model 2 Pòster per els Esdeveniments Solidaris

Model 2 Pòster per els Esdeveniments Solidàris

Please follow and like us:
1

One Comment

  1. Maria Martí says:

    Hola Francesc, sóc amiga de la Cati Calabús i en Narcis.Sé q estas a Katmandú i si fos possible, em podries dir com estan les zones rurals, concretamanet a Dhading, Benighat. Tinc una nena adoptada del Nepal i la seva mare (no hi ha pare) amb la resta de la família vivia aquí.La mare es diu Sabitra Magar i la adreça és: Benighat VDC ward núm 2 Dhading.Gràcies.
    Maria Martí

Leave a Comment