ECOARQUITECTURA – AUTOCONSTRUCCIÓ – ARQUITECTURA SOCIAL

escola Arrels_SALT

L’escola Arrels, es una escola en barracons, que el passat estiu es va traslladar des de el pati del CEIP mas Massó, a un nou emplaçament situat al carrer Dr. Castany 87 (just davant del St. Caterina) a Salt.

Aquesta escola consta del cicle infantil (de P3 a P5) i cicle inicial (1er i 2on) amb dues línies. La problemàtica principal que té, entre d’altres, es la mancança d’instal·lacions en el pati, que actualment consisteix en un solar buit, amb uns quants pneumàtics, per que els nens puguin jugar.

Aquest últim curs, en el nou emplaçament, des de direcció s’ha treballat amb els nens sobre, el pati que volen i les instal·lacions que es poden construir, per tal de tenir un pati en condicions.

La associació moviment nòmada, conjuntament amb la comissió pati, l’AMPA i la direcció de l’escola, durant aquesta setmana (del 23 al 28 de febrer) ha desenvolupat el projecte: fem el pati. On tots els dies de 15 a 18 s’ha fet amb els nens, el professorat i diversos pares voluntaris, la preparació de les instal·lacions i que culminarà amb un gran esdeveniment familiar el proper dissabte 28, on totes les famílies que hi vulguin participar podran venir per col·laborar en la construcció del jocs infantils.

El material utilitzat bàsicament son pneumàtics. Ens construiran infinitat de jocs amb i per els nens.

Així doncs s’està construint el projecte dissenyat pels nens, amb els nens, les famílies i l’escola.

L’ajuntament de Salt, a col·laborat amb material i logística, L’associació moviment nòmada es la coordinadora de totes les activitats.

S’adjunten fotografies del procés constrictiu desenvolupat durant la setmana, on els nens han començat a pintar diversos jocs en el pati, han situat les instal·lacions principals i deixant-ho tot preparat perquè el dissabte es faci la gran posada en marxa i consolidació de les construccions en un esdeveniment familiar, que consistirà també en un dinar popular.

Tothom que vulgui col·laborar es benvingut, altres escoles estan agafant taques projecte d’autoconducció com a referent, ja que es basa en un pressupost mínim, però amb unes grans intervencions.

Així doncs, us convidem a que vingueu a donar a conèixer el projecte i la festa de dissabte i es pugui compartir públicament. Ja que es un gran referent i un exemple de treball participatiu i col·laboratiu, amb una finalitat molt clara, que es la de desenvolupar un pati per la mainada, cosa que es de vital importància. Ja que en el projecte, es creen espais per realitzar classes a l’exterior i dinàmiques de grup, ja que el sistema educatiu que imparteix la mateixa escola, emfatitza les hores de pati com a una eina docent més.